maart 25, 2023
Vandaag heb ik in samenwerking met Mekkafood weer een heerlijk Ramadan receptje voor jullie! Deze miniburgertjes met bladerdeeg zijn de perfecte snack voor bij de soep, staan binnen een mum van tijd op tafel en zijn hartstikke geliefd bij de kids (gebruik dan wel de normale Nuggy’s in plaats van de spicy variant!).
De (spicy) Nuggy’s van Mekkafood zijn thuis favoriet omdat ze niet alleen gefrituurd maar ook uit de oven heerlijk crunchy zijn! Op de verpakking staat ook precies hoe je de Nuggy’s kunt bereiden in de oven. Love that!
Wil jij dit lekkers binnenkort ook serveren? Hieronder vinden jullie het recept. Laat je in een reactie weten of het een succes was?
Nuggy Bites
Ingrediënten
- 20 stuks Mekkafood (spicy) Nuggys
- 20 stuks tandenstokers
- 10 plakjes bladerdeeg
- 50 gram geraspte mozarella
- 2 eetlepels italiaanse kruiden of oregano
- 100 gram ijsbergsla
- 20 stuk cherry tomaatjes
- 2 stuks mini komkommer of een halve normale komkommer
- 3 eetlepels saus naar keuze bijv. yofresh mayonaise
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk ei of een beetje melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven onderstand).
- Snijd de bladerdeegplakjes in vier gelijke vierkanten (twee keer door de helft).
- Klop het eitje los en leg even aan de kant.
- Pak een bakplaat met bakpapier en leg daar alle vierkantjes op. Besmeer ze vervolgens met het ei-mengsel (als je geen ei hebt kun je ook melk gebruiken) en strooi er wat geraspte mozarella en italiaanse kruiden op.
- Leg de bladerdeeg voor 15-20 minuten in de oven. Blijf de bladerdeeg goed in de gaten houden zodat hij de perfecte kleur heeft.
- Snijd ondertussen de ui in stukjes (ik heb er zelf kwart maantjes van gemaakt), de ijsbergsla in reepjes en de komkommer in plakjes.
- Haal de bladerdeeg uit de oven en laat ze even afkoelen (op een apart bord). Zet de oven wat hoger op 220 graden.
- Verdeel de (spicy) Nuggy's over de bakplaat en leg deze vervolgens weer in de oven voor 11 minuten (zoals vermeld op de verpakking).
- Wanneer de Nuggy's uit de oven zijn kun je de bites gaan bouwen: smeer wat saus over de onderkant van een stukje bladerdeeg. Leg daar wat ijsbergsla en wat uitjes op. Leg daar vervolgens de Nuggy op en daarbovenop weer een laagje saus. Sluit de bites af met een stukje bladerdeeg. Om deze mini burger bij elkaar te houden gebruik je een tandenstoker. Steek een plakje komkommer en een cherry tomaatje in de tandenstoker en steek deze dan weer door de burger.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie