• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Bijgerechten, Lunch, Recepten

Spicy Nuggy Bites 🍔

maart 25, 2023

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
Kip Nuggets Mini Burger

Vandaag heb ik in samenwerking met Mekkafood weer een heerlijk Ramadan receptje voor jullie! Deze miniburgertjes met bladerdeeg zijn de perfecte snack voor bij de soep, staan binnen een mum van tijd op tafel en zijn hartstikke geliefd bij de kids (gebruik dan wel de normale Nuggy’s in plaats van de spicy variant!).

De (spicy) Nuggy’s van Mekkafood zijn thuis favoriet omdat ze niet alleen gefrituurd maar ook uit de oven heerlijk crunchy zijn! Op de verpakking staat ook precies hoe je de Nuggy’s kunt bereiden in de oven. Love that!

Wil jij dit lekkers binnenkort ook serveren? Hieronder vinden jullie het recept. Laat je in een reactie weten of het een succes was?

Kip Nuggets Mini Burger
Recept afdrukken

Nuggy Bites

Ingrediënten

  • 20 stuks Mekkafood (spicy) Nuggys
  • 20 stuks tandenstokers
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 50 gram geraspte mozarella
  • 2 eetlepels italiaanse kruiden of oregano
  • 100 gram ijsbergsla
  • 20 stuk cherry tomaatjes
  • 2 stuks mini komkommer of een halve normale komkommer
  • 3 eetlepels saus naar keuze bijv. yofresh mayonaise
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk ei of een beetje melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven onderstand).
  • Snijd de bladerdeegplakjes in vier gelijke vierkanten (twee keer door de helft).
  • Klop het eitje los en leg even aan de kant.
  • Pak een bakplaat met bakpapier en leg daar alle vierkantjes op. Besmeer ze vervolgens met het ei-mengsel (als je geen ei hebt kun je ook melk gebruiken) en strooi er wat geraspte mozarella en italiaanse kruiden op.
  • Leg de bladerdeeg voor 15-20 minuten in de oven. Blijf de bladerdeeg goed in de gaten houden zodat hij de perfecte kleur heeft.
  • Snijd ondertussen de ui in stukjes (ik heb er zelf kwart maantjes van gemaakt), de ijsbergsla in reepjes en de komkommer in plakjes.
  • Haal de bladerdeeg uit de oven en laat ze even afkoelen (op een apart bord). Zet de oven wat hoger op 220 graden.
  • Verdeel de (spicy) Nuggy's over de bakplaat en leg deze vervolgens weer in de oven voor 11 minuten (zoals vermeld op de verpakking).
  • Wanneer de Nuggy's uit de oven zijn kun je de bites gaan bouwen: smeer wat saus over de onderkant van een stukje bladerdeeg. Leg daar wat ijsbergsla en wat uitjes op. Leg daar vervolgens de Nuggy op en daarbovenop weer een laagje saus. Sluit de bites af met een stukje bladerdeeg. Om deze mini burger bij elkaar te houden gebruik je een tandenstoker. Steek een plakje komkommer en een cherry tomaatje in de tandenstoker en steek deze dan weer door de burger.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Kaas Cheese Cheesy Garnalen Shrimp Macaroni
Cheesy Shrimp Macaroni
Bami met Kip
Chocolade Nutella Bladerdeeg Twister Broodjes
Chocolade Twisterbroodjes
Next Post:
2 soorten gevulde paratha
Previous Post:
Gehakt Tantuni

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy