april 7, 2021
Onlangs heb ik in alle haast een heerlijke garnalenpasta gemaakt. Deze heb ik gedeeld via Instagram Story en mijn dm ontplofte! Jullie wilden allemaal het recept en hier is hij dan. Deze pittige creamy garnalen pasta is vanaf nu één van onze favo’s! Wil jij hem ook maken maar houd je niet zo van pikant? Je kunt de chillivlokken weglaten. Dan is hij een stuk milder. Laten jullie mij weten wat jullie ervan vonden?
Spicy Shrimp Pasta
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 400 gram Wokgarnalen
- 250 gram Volkoren Spaghetti of een andere pasta soort
- 150 ml Halfvolle melk
- 2 theelepels Maizena
- 3 theelepels knoflookpoeder twee teentjes verse knoflook
- 2 theelepel oregano
- 1 theelepel peterselie gedroogd
- 1 theelepel zwarte peper
- 3 theelepels kipkruiden pikant
- 1 theelepel chillivlokken optioneel
- 2 theelepel paprikapoeder
- 250 gram broccoli
Instructies
- Giet de olie in de pan en voeg hier de garnalen, knoflook(poeder), oregano, zwarte peper, kipkruiden, chillivlokken en paprikapoeder toe. Je kunt ervoor kiezen om direct aan de slag te gaan of je kunt de garnalen nog even laten marineren.
- Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.
- Bak de garnalen op gemiddeld tot hoog vuur voor ongeveer 5 minuten.
- Giet een klein scheutje melk in de pan en roer goed door. Herhaal dit proces totdat je ongeveer 50 ml melk over hebt.
- Voeg 2 theelepels maizena aan de koude melk en roer deze goed totdat je geen klontjes maizena meer in de melk hebt.
- Voeg het melk en maizena mengsel toe aan de pan.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg deze ook bij de garnalen. Roer deze goed door zodat de broccoli goed bedekt is met saus. Zet het vuur op een lage stand en zet de deksel op de pan.
- Haal na vijf minuten (met tussendoor een keer roeren) de deksel van de pan en voeg de spaghetti toe aan de saus. Roer dit goed door elkaar totdat alle pasta goed bedekt is met saus.
- Je kunt de pasta serveren met een beetje parmezaanse kaas.
Geef een reactie