• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Gehakt, Lunch, Recepten

Taquito’s

september 26, 2022

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
Taquito

Ben jij ook zo dol op taco’s maar wil je ze eens in een ander jasje proberen? Dan zijn deze taquito’s echt de beste optie voor jou! Persoonlijk vind ik dit ook de allerbeste manier om taco’s te serveren voor visite. Vind dit er namelijk echt supermooie uit zien! Hieronder kun je het recept vinden.
Gaan jullie dit binnenkort proberen?

Taquito’s
Recept afdrukken

Taquito’s

Ingrediënten

  • 250 gram Gehakt
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 tl Gerookte paprikapoeder
  • 1 tl Cajun kruiden
  • 1 tl Chillivlokken
  • 1/2 stuk Rode ui fijngehakt
  • 30 gram Verse platte peterselie fijngehakt
  • 1 el Tomato frito
  • 1 el Roomkaas
  • 2 el Geraspte kaas Tex Mex Mix
  • 8 stuks Klein tortilla’s
  • 1 el Olijfolie

Toppings

  • (Fruit) Salsa
  • Avocado In blokjes gesneden
  • Zure Room of Yoghurt of mix van beiden

Instructies

  • Bak de gehakt rul. Je hoeft geen olie hieraan toe te voegen. In het vlees zit vaak al genoeg vet. Zelfs als je mager gehakt gebruikt!
  • Voeg alle kruiden en de tomato frito toe en bak even mee.
  • Voeg de fijngesneden ui en de fijngehakte peterselie toe en bak ook deze even mee.
  • Voeg de roomkaas en geraspte kaas toe en bak ook dit even mee. Zet na ongeveer 2/3 minuten het vuur uit.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven onderstand).
  • Smeer 1 kant van de tortilla heel licht in met wat olijfolie.
  • Draai de tortilla om en leg 1 eetlepel van de gehakvulling in de tortilla. Rol vervolgens de tortilla zo strak mogelijk op. Leg de gerolde tortilla vervolgens op een bakplaat met de gevouwen kant omlaag (zodat hij niet open rolt).
  • Zet de taquito’s voor ongeveer 10 minuten boven in de voorverwarmde oven. Als het goed is hebben ze dan een kleurtje gekregen. Iedere oven in anders dus houd de taquito’s goed in de gaten!
  • Wil je dat de taquito’s aan alle kanten crispy zijn? Draai deze dan om en zet voor nog eens 5 a 10 minuten in de oven.
  • Leg de taquito’s op een bord en bestrooi met de toppings! Je kunt naar eigen smaak nog toppings toevoegen of weglaten. Ik heb zelf mango en ananassalsa, avocado en zure room met yoghurt gebruikt als toppings.
  • Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Mango Ananas Salsa

Ingrediënten

  • 150 gram mango
  • 200 gram ananas
  • 10 stuks cherry tomaatjes of 1 grote tomaat
  • 0,5 stuk rode paprika
  • 1 stuk limoen
  • 20 gram verse munt fijngehakt
  • 20 gram verse platte peterselie fijngehakt
  • 1 stuk rode ui

Instructies

  • Snijd alle groente en fruit in zo klein mogelijke blokjes.
  • Mix alle groenten en fruit met elkaar.
  • Pers de sap van 1 limoen en voeg deze toe aan de salsa.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Recept toetje Kadayif
Kadayif Toetje
Veggie Rijst
Volkoren Pancakes
Volkoren Pancakes
Next Post:
Özbek Pilavi
Previous Post:
Cajun rijst met gegrilde kippenbouten

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.