oktober 24, 2022
Dit heerlijke recept is perfect voor een regenachtige herfstdag en willen jullie ook echt proberen! De eerste keer dat ik hem maakte viel hij gelijk in de smaak. Het recept geeft je bijna 2 liter soep – hiervan kun je met maarliefst 8 personen genieten! Heb jij niet zoveel soep in één keer nodig? Gelukkig is hij makkelijk in te vriezen en kun je hem daardoor lekker lang bewaren.
Thaise Zoete Aardappelsoep
Porties: 8 personen
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 1 stuk gele ui
- 4 tenen knoflook
- 2 tl gehakte gember
- 600 gram zoete aardappelen in blokjes gesneden
- 1 stuk rode paprika
- 1 blokje groentebouillon
- 1,5 liter kokend water
- 2 el pindakaas
- 400 ml kokosmelk
- 2 el ketjap manis
- 2 stuks limoen
- 2 el rode curry pasta
- verse peterselie garnering
- chillivlokken garnering
Instructies
- Snijd de zoete aardappelen en rode paprika in blokjes.
- Verwarm de olie en voeg hier de uien, gember en knoflook aan toe. Bak deze kort totdat je de geur goed begint de ruiken.
- Voeg nu de zoete aardappelen en rode paprika toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg nu de curry pasta toe en bak deze even mee.
- Kook het water en los daar het bouillonblokje in op. Voeg deze samen met de pindakaas, 300 ml kokosmelk en ketjap manis toe aan de pan en mix totdat alle vloeistoffen goed gemengd zijn. Zet de timer op 30 minuten.
- Na 30 minuten ga je de soep pureren. Dit kan met een staafmixer of in een grote warmtebestendige blender.
- Serveer de soep met wat verse peterselie, limoensap (dit is essentieel!) en een klein beetje extra kokosboom.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie