april 13, 2022
Ben jij na een week Iftartafels vol bladerdeeghapjes en frituur ook weer toe aan een gezonde en voedzame maaltijd(salade)? Dan heb ik hier de perfecte optie voor jou! Deze salade is heerlijk, lekker makkelijk te maken en zit boordevol vitamines en vezels. Perfect om je lichaam mee op te laden na een lange dag vasten. Met het uitzicht op het heerlijke weer dat eraan komt is dit voor de niet vastende ook een heerlijke optie voor de lunch. Ga jij dit recept ook uitproberen? Laat het me vooral weten in de reacties!
Vegan linzensalade
Ingrediënten
- 205 gram linzen gekookt (zak van Hak)
- 130 gram kikkererwten gekookt (mini pack van Bonduelle)
- 1 stuk komkommer
- 2 stuks rode puntpaprika of 1 rode paprika
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk tomaat
- 10 blaadjes verse munt
Dressing
- 2 eetlepels tahini
- 1 theelepel isot peper
- 1 theelepel sumak
- 2 theelepels olijfolie
- 2 theelepels granaatappel melasse of siroop
- 2 stuks limoen voor sap
- 0,5 theelepel zout
Instructies
- Spoel de linzen en de kikkererwten met koud water.
- Snijd de komkommer, paprika, tomaat en rode ui in kleine blokjes.
- Snijd de muntbladeren in grove stukken (niet fijnhakken dus!).
Dressing
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar en mix tot je een romige (maar toch best vloeibare) dressing krijgt. Is jouw dressing nog te dik? Voeg dan wat extra limoensap (of citroensap) toe.
- Mix de groenten met de dressing en smullen maar! Bessaha.
Geef een reactie