december 23, 2021
Als je mij een jaartje terug zou vertellen dat Quinoa één van mijn favoriete gerechten zou worden had ik je waarschijnlijk uitgelachen. Ik had namelijk altijd een probleem met quinoa! Of het was niet gaar genoeg, of het was te papperig. Ik had het bijna opgegeven, maar na zoveel pogingen had ik eindelijk fluffy quinoa. In dit recept ga ik jullie precies uitleggen hoe ik dat voor elkaar krijg. En ga je toch voor quinoa? Dan raad ik je zeker aan te beginnen met deze heerlijke salade. Mocht je (net als mij) liefde hebben voor geitenkaas is dit een heerlijke optie voor een vega-dag. Ga jij liever vegan? Kies voor een vegan kaas of laat de kaas helemaal weg.
Dan is hij ook heerlijk!
Vega(n) Quinoa Salade
Ingrediënten
- 100 gram Quinoa
- 200 ml water
- 0,5 tl zout
- 2 el olijfolie
- 1 el granaatappel melasse of granaatappelsaus
- 2 stuks tomaten middelgroot
- 1 stuk komkommer
- 1 stuk rode ui groot
- 1,5 tl cajun kruiden
- 100 gram kikkererwten uit blik
- 50 gram notenmix ongezouten
- 100 gram geitenkaas (balletjes) optioneel
Instructies
Quinoa
- Weeg 100 gram quinoa af en spoel even goed door onder lopend water.
- Giet de quinoa in de pan en voeg daar al het water aan toe.
- Zet de pan vervolgens op hoog vuur totdat het water begint te koken. Let op: zet de deksel NIET op de pan!
- Zodra het water kookt zet je het vuur midden/laag en laat je het quinoa in water zacht koken totdat het water op is.
- Wanneer je ziet dat er geen water meer in de pan zit doe je het vuur uit en de deksel op de pan. Laat de quinoa 5 minuten stomen. Zet hier je timer op! Na deze 5 minuten heb je heerlijke fluffy quinoa.
- Voeg als laatst een halve theelepel zout toe en laat goed afkoelen voor de salade.
Salade
- Snijd de komkommer in schijfjes, de tomaten in blokjes en de ui in halve maantjes.
- Mix de komkommer, tomaat en ui met de afgekoelde quinoa.
- Voeg een eetlepelolijfolie en een eetlepel granaatappelmelasse toe en mix alles goed met elkaar.
Notentopping
- Verwarm de oven voor op 190 graden (boven onder).
- Spoel de kikkererwten (uit blik) goed om en droog ze vervolgens goed af.
- Pak een kleine ovenschaal en voeg hier de kikkererwten, notenmix, een eetlepel olijfolie en de cajunkruiden aan toe. Mix goed door elkaar tot alles goed bedekt is met een beetje olie en kruiden.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.
Serveren
- Serveer de quinoa salade koud met wat geitenkaas (balletjes). Het lekkerst is als de kikkererwten en notentopping nog goed warm is!
- Eet smakelijk.
Geef een reactie