• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Lunch, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Vegetarisch

Vega(n) Quinoa Salade

december 23, 2021

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
Vega(n) Quinoa Salade

Als je mij een jaartje terug zou vertellen dat Quinoa één van mijn favoriete gerechten zou worden had ik je waarschijnlijk uitgelachen. Ik had namelijk altijd een probleem met quinoa! Of het was niet gaar genoeg, of het was te papperig. Ik had het bijna opgegeven, maar na zoveel pogingen had ik eindelijk fluffy quinoa. In dit recept ga ik jullie precies uitleggen hoe ik dat voor elkaar krijg. En ga je toch voor quinoa? Dan raad ik je zeker aan te beginnen met deze heerlijke salade. Mocht je (net als mij) liefde hebben voor geitenkaas is dit een heerlijke optie voor een vega-dag. Ga jij liever vegan? Kies voor een vegan kaas of laat de kaas helemaal weg.
Dan is hij ook heerlijk!

Vega(n) Quinoa Salade
Recept afdrukken

Vega(n) Quinoa Salade

Ingrediënten

  • 100 gram Quinoa
  • 200 ml water
  • 0,5 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 el granaatappel melasse of granaatappelsaus
  • 2 stuks tomaten middelgroot
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk rode ui groot
  • 1,5 tl cajun kruiden
  • 100 gram kikkererwten uit blik
  • 50 gram notenmix ongezouten
  • 100 gram geitenkaas (balletjes) optioneel

Instructies

Quinoa

  • Weeg 100 gram quinoa af en spoel even goed door onder lopend water.
  • Giet de quinoa in de pan en voeg daar al het water aan toe.
  • Zet de pan vervolgens op hoog vuur totdat het water begint te koken. Let op: zet de deksel NIET op de pan!
  • Zodra het water kookt zet je het vuur midden/laag en laat je het quinoa in water zacht koken totdat het water op is.
  • Wanneer je ziet dat er geen water meer in de pan zit doe je het vuur uit en de deksel op de pan. Laat de quinoa 5 minuten stomen. Zet hier je timer op! Na deze 5 minuten heb je heerlijke fluffy quinoa.
  • Voeg als laatst een halve theelepel zout toe en laat goed afkoelen voor de salade.

Salade

  • Snijd de komkommer in schijfjes, de tomaten in blokjes en de ui in halve maantjes.
  • Mix de komkommer, tomaat en ui met de afgekoelde quinoa.
  • Voeg een eetlepelolijfolie en een eetlepel granaatappelmelasse toe en mix alles goed met elkaar.

Notentopping

  • Verwarm de oven voor op 190 graden (boven onder).
  • Spoel de kikkererwten (uit blik) goed om en droog ze vervolgens goed af.
  • Pak een kleine ovenschaal en voeg hier de kikkererwten, notenmix, een eetlepel olijfolie en de cajunkruiden aan toe. Mix goed door elkaar tot alles goed bedekt is met een beetje olie en kruiden.
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.

Serveren

  • Serveer de quinoa salade koud met wat geitenkaas (balletjes). Het lekkerst is als de kikkererwten en notentopping nog goed warm is!
  • Eet smakelijk.

Related Posts

Cajun Rijst met Garnalen
Roomkussentjes
Overnight Oats Strawberry Chocolate
Overnight Oats Aardbei & Chocolade
Next Post:
Appelcake met pecannoten
Previous Post:
Knoflook Naan

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy