april 10, 2022
Ramadan Recept Alert 🚨
Er is alhamdulillah geen Ramadan voorbij gegaan dat ik geen heerlijke harira heb gedronken! Nu moet ik toegeven dat ik deze dit jaar voor het eerst zelf heb gemaakt (samen met mama), waardoor ook dit recept is ontstaan. Hiervoor dronk ik de soep altijd bij mama of familie thuis. Wat ik heb gemerkt is dat iedereen hem anders maakt! Dit is hoe wij hem het lekkerst vinden, zonder vlees en geserveerd met wat frisse citroen en chebakia!
Vegetarische Harira
Ingrediënten
- 3 stuks tomaten
- 2 stuks rode ui
- 0,5 bos bladselderij
- 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
- 1 eetlepel verse koriander fijngehakt
- 100 gram kikkererwten geweekt
- 100 gram groene linzen gekookt
- 1,5 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gember
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels bloem
- 1 blik gezeefde tomaten
- 0,5 eetlepel tomatenpuree optioneel
- 2 eetlepels vermicelli optioneel
Instructies
- Week de kikkererwten de avond ervoor in voldoende water.
- Snijd de uien en de tomaten in grove stukken en stop ze in een blender samen met de peterselie, koriander, bladselderij en ongeveer 200 ml water. Blend totdat er geen grove stukken meer zijn.
- Pak een pan en voeg daaraan toe: de geweekte kikkererwten en hetgeen wat je in de stap hiervoor in de blender hebt gemixt. Zet deze pan op middelhoog vuur.
- Voeg alle kruiden en 1 liter water toe aan de pan en mix goed door totdat het langzaam begint te koken. Zet dan het vuur iets lager (je kunt nu tomatenpuree toevoegen als je dat wilt). Laat dit op laag vuur ongeveer 45 minuten koken.
- Pak de blender er weer bij en voeg daaraan toe: een halve liter water, de bloem en het blik gezeefde tomaten. Mix dit goed met elkaar en voeg dit mengsel al roerend toe aan je soep. Laat dit al roerend nog ongeveer 15-20 minuten meekoken.
- Voeg nu de gekookte linzen (en eventueel de vermicelli) en laat deze nog 5-10 minuten mee koken.
- Zet het vuur uit en voeg nog wat fijngehakte peterselie toe.
Geef een reactie