september 5, 2023
Toen ik laatst deelde dat ik eigenlijk altijd veggie rijst maak met mijn leftover rijst ontplofte mijn inbox met vragen naar het recept. Ik kon het natuurlijk niet laten om dit supermakkelijke recept met jullie te delen!
Veggie Rijst
Porties: 6 personen
Ingrediënten
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 stuk Ui
- 2 tenen knoflook
- 400 gram Mexicaanse mix diepvriesgroente paprika, doperwten & mais
- 500 gram Gekookte rijst
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels sweet chilli saus
- 3 theelepels cajun kruiden
- 1 theelepel gember poeder
- 1 theelepel paprika
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 0,5 theelepel zout
- 0,5 theelepel komijn
- 0,5 theelepel zwarte peper
Instructies
- Haal de Mexicaanse groentemix uit de diepvries en zet in een schaal om te ontdooien. Snijd vervolgens de ui in de gewenste vorm.
- Verhit de olie (midden vuur) in de pan en bak daarin de uitjes totdat ze glazig zien. Voeg vervolgens een snufje zout toe en bak de uitjes nog wat langer in de pan zodat ze zacht worden.
- Hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de uitjes. Laat deze even meebakken.
- Wanneer de uitjes zacht zijn en je de knoflook duidelijk ruikt voeg dan het groentepakket toe. Laat deze even meebakken terwijl je het sausje maakt.
- Maak het sausje door de ketjap manis, sweet chillisaus en alle kruiden met elkaar te mixen.
- Wanneer de groenten gebakken zijn kun je het sausje toevoegen en deze even mee laten bakken.
- Voeg als laatste de rijst toe en roer goed door totdat de rijst mooi bruin ziet en je een goede mix hebt van groenten en rijst.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie