• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Lunch, Ontbijt, Recepten

Volkoren Msemen

april 13, 2021

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Ben jij ook zo’n fan van heerlijke warme msemen en ben je op zoek naar een gezond alternatief? Je hoeft niet meer verder te zoeken! Deze heerlijke volkoren msemmen is net zo makkelijk te maken als het origineel alleen voel je je een stuk minder schuldig als je er tijdens een gezellig ontbijt 2 op hebt! Deze msemen bevat namelijk geen suiker, geen zonnebloemolie maar wel een heleboel goede en gezonde vezels. Een perfecte optie voor Iftar! Je kunt hem namelijk beleggen met zoet of zout beleg. Wanneer staat deze bij jullie op tafel?

Recept afdrukken
5 van 1 stem

Volkoren Msemen

Een gezonde versie van de welbekende msemmen!

Ingrediënten

  • 350 gram volkoren meel
  • 150 gram fijn griesmeel extra fijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 gram zout
  • 5 gram verse gist of droge gist
  • 350-400 ml lauw water

Extra

  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram olijfolie
  • 1 kommetje fijn griesmeel extra fijn

Instructies

  • Meng de volkoren meel en de griesmeel met elkaar.
  • Voeg hier de zout en gist aan toe. Let hierop dat de zout en gist niet direct in aanraking komen met elkaar! Zout kan namelijk ervoor zorgen dat het gist niet geactiveerd wordt.
  • Meng 1 eetlepel olijfolie met het water. Voeg deze tijdens het kneden in kleine delen toe aan het mengsel van droge ingrediënten (als je de kneedmachine gebruikt gebruik je hiervoor de middelste stand).
  • Kneed goed door totdat je een soepele deeg hebt die niet plakt.
  • Pak twee kommetjes. Aan het ene kommetje voeg je 100 gram roomboter en 100 gram olijfolie toe. Aan het andere kommetje voeg je wat fijn griesmeel toe.
  • Pak een dienblad (of gebruik je aanrechtblad indien mogelijk) en vet deze in met het boter en olie mengsel.
  • Als het deeg goed soepel is maak je bolletjes van ongeveer 60 gram. Ook deze bolletjes vet je in met het olie en boter mengsel en leg je op het ingevette blad. Dek deze af met wat plastic folie en laat ze ongeveer 15 min rusten.
  • Pak een bolletje en druk deze met je handen uit tot een grote ronde plak deeg. Let erop dat je het zo dun mogelijk uitdrukt. Je moet er bijna doorheen kunnen kijken.
  • Vet deze in met het boter en olie mengsel en strooi er een beetje griesmeel overheen.
  • Vouw de bovenste helft van de cirkel naar het midden. Vet vervolgens het omgevouwen gedeelte weer in met het boter en olie mengsel. Strooi hierna weer wat griesmeel op het ingevette deel. Doe dit ook voor de onderste helft en vouw vervolgens de zijkanten naar binnen tot je een vierkante vorm krijgt. Bij elke vouw dien je het gevouwen gedeelte weer in te vetten en met fijn griesmeel te bestrooien. Op mijn Instagram kun je (binnenkort) een Reels video vinden waar je de vouwtechniek kunt zien.
  • Verwarm de koekepan goed op. Zet vervolgens het vuur op de middenstand zodat de buitenkant van je msemmen niet verbrand. Omdat je de msemmen inmiddels goed hebt ingevet hoef je de de koekenpan niet in te vetten. Wil je dit wel doen dan kan dat natuurlijk altijd!
  • Dek de msemmen af met een theedoek zodra deze gebakken is. Zo blijven ze lekker zacht!

Related Posts

Burgers
Double burger
vegan salad lentils
Vegan Linzensalade
Batatas Bravas
Next Post:
Sigara Böregi (uit de oven)
Previous Post:
Spicy Shrimp Spaghetti

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy