• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Lunch, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Vegetarisch

Zaalouk

augustus 11, 2021

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
zaalouk

Wat mij echt aan zomers in Marokko doet denken? Deze auberginedip, of zoals we hem in Marokko noemen: zaalouk! Dit bijgerecht werd letterlijk elke dag geserveerd naast het avondeten. Toen ik jong was at ik het eerlijk gezegd bijna nooit, het was namelijk niet perse mijn favoriet. Als er frietjes of ander lekkers op tafel lag zag je mij echt geen zaalouk eten. Nu geldt dus precies het omgekeerde! Ik ben echt dol op zaalouk en mis de zomers bij mijn oma in Marokko enorm. Herkennen jullie dit ook? Dat je vroeger iets eigenlijk helemaal niet lustte en er nu geen genoeg van kan krijgen? Ik ben zo benieuwd naar jullie “adult” favorites!

zaalouk
Recept afdrukken

Zaalouk (auberginedip)

Ingrediënten

  • 2 stuks aubergine
  • 3 teentjes verse knoflook
  • 3 stuks tomaten medium formaat
  • 2 el olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 el tomato frito
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl chillivlokken
  • 1/2 tl zwarte peper

Instructies

  • Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. En zet deze (afgedekt) voor ongeveer 10 minuten in een bak met koud water en wat zout.
  • Rasp de tomaten.
  • Pak een pan (het liefst een snelkookpan) en voeg hier de olijfolie aan toe.
  • Zet de aubergineblokjes in een vergiet en laat het water er goed uitlopen.
  • Zodra er geen water meer druppelt uit de vergiet voeg je de aubergineblokjes toe aan de pan. Voeg hierna de geraspte tomaten, de geperste knoflookteentjes, alle kruiden en als laatste de fijngehakte peterselie toe aan de pan. Let op: NIET ROEREN!
  • Zet de deksel op de pan en laat alles op medium/laag vuur koken totdat de aubergineblokjes zacht zijn. Dit is voor een snelkookpan ongeveer 5-8 minuten en voor een normale pan ongeveer 45 minuten (of langer). Je kunt tussendoor in de pan kijken maar denk eraan dat je niet roert!
  • Zodra de aubergineblokjes goed zacht zijn ga je het mengsel wel roeren. Voeg vervolgens de tomato frito toe en bak nog even door totdat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
  • Deze zaalouk is zowel warm als koud heerlijk met wat vers (Marokkaans of Turks) brood, stokbrood of heerlijke gegrilde pitabroodjes. Eet smakelijk!

Related Posts

Kruidige rijst
Arayes
Arayes
Marokkaanse kip taco
Marokkaanse Kip Taco’s
Next Post:
Volkoren Pancakes
Previous Post:
Burrito Bowl

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy