• Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Vegetarisch

Zoete cous cous salade

april 18, 2022

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Als er iets is wat ik minder fijn vind aan salades is dat je ze vaak niet lang van tevoren kunt voorbereiden. Meestal worden de ingrediënten al snel “nattig” en is de salade een stuk minder lekker. Nu heb ik een heerlijke (friszoete) couscoussalade voor jullie die je makkelijk een avond van tevoren (of als je aan het vasten bent ’s ochtends vroeg al) klaar kunt maken! Dit is echt de perfecte optie voor visite of om mee te nemen naar kantoor. Gaan jullie deze heerlijke salade ook uitproberen? 🤤

zoete cous cous salade
Recept afdrukken

Zoete couscous salade

Ingrediënten

Cous Cous

  • 200 gram couscous
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 0,5 theelepel zout
  • 350 ml kokend water

Dressing

  • 30 ml olijfolie
  • 1,5 stuk limoensap of li
  • 1 eetlepel ras el hanout

Toppings

  • 1 stuk Elstar appel in blokjes gesneden
  • 100 gram rozijnen
  • 150 gram gezouten pistache mix
  • 40 gram verse platte peterselie grof gehakt
  • 20 gram verse munt grof gehakt
  • (vegan) feta kaas hoeveelheid naar smaak

Instructies

  • Zet de couscous in de kom en voeg daar de olijfolie, het zout, de paprikapoeder en de cayennepeper aan toe.
  • Giet er vervolgens 350 ml kokend water overheen en dek af met een bord. Laat ongeveer 10 minuten rusten.
  • Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en hak de munt en peterselie in grove stukken.
  • Als de couscous genoeg gerust heeft roer je de korreltjes los van elkaar en voeg je de toppings toe.
  • Maak de dressing door de olijfolie, limoensap en de ras el hanout kruiden. Mix goed met elkaar en voeg toe aan de salade.
  • Roer de salade goed door. En maak hem af door er wat feta kaas overheen te strooien.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

batbot kipdöner
Batbot met kipdöner
Kipvleugels in tomatensaus
Chickpea Bulgur Bowl
Chickpea Bulgur Bowl
Next Post:
Sweet Chilli Hotwings
Previous Post:
Mini Stracciatella Taartjes

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kruidige rijst

inBijgerechten, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Creamy spinazie pasta

inDiner, Recepten, Vegetarisch, Vegetarisch

Mediterraanse Traybake

inDiner, Lamsvlees

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archieven

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2025 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy