april 18, 2022
Als er iets is wat ik minder fijn vind aan salades is dat je ze vaak niet lang van tevoren kunt voorbereiden. Meestal worden de ingrediënten al snel “nattig” en is de salade een stuk minder lekker. Nu heb ik een heerlijke (friszoete) couscoussalade voor jullie die je makkelijk een avond van tevoren (of als je aan het vasten bent ’s ochtends vroeg al) klaar kunt maken! Dit is echt de perfecte optie voor visite of om mee te nemen naar kantoor. Gaan jullie deze heerlijke salade ook uitproberen? 🤤
Zoete couscous salade
Ingrediënten
Cous Cous
- 200 gram couscous
- 1 eetlepel olijfolie
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 0,5 theelepel zout
- 350 ml kokend water
Dressing
- 30 ml olijfolie
- 1,5 stuk limoensap of li
- 1 eetlepel ras el hanout
Toppings
- 1 stuk Elstar appel in blokjes gesneden
- 100 gram rozijnen
- 150 gram gezouten pistache mix
- 40 gram verse platte peterselie grof gehakt
- 20 gram verse munt grof gehakt
- (vegan) feta kaas hoeveelheid naar smaak
Instructies
- Zet de couscous in de kom en voeg daar de olijfolie, het zout, de paprikapoeder en de cayennepeper aan toe.
- Giet er vervolgens 350 ml kokend water overheen en dek af met een bord. Laat ongeveer 10 minuten rusten.
- Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en hak de munt en peterselie in grove stukken.
- Als de couscous genoeg gerust heeft roer je de korreltjes los van elkaar en voeg je de toppings toe.
- Maak de dressing door de olijfolie, limoensap en de ras el hanout kruiden. Mix goed met elkaar en voeg toe aan de salade.
- Roer de salade goed door. En maak hem af door er wat feta kaas overheen te strooien.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie